Autoilijan muistilista

Jokaisen ulkomailla autoilevan kannattaa muistaa sekä ennen matkaa että matkan aikana nämä kolme asiaa.

1. Vihreä kortti eli Green Card

Ajoneuvoasi varten myönnetty suomalainen liikennevakuutus on voimassa kaikkialla Euroopassa ja sen ulkopuolisissa Green Card -sopimusmaissa. Vihreä kortti on kansainvälinen todistus voimassaolevasta liikennevakuutuksesta. Vihreä kortti on pakollinen EU:n ulkopuolisissa maissa, jotka kuuluvat vihreän kortin piiriin, mutta myös EU-maissa autoiltaessa vihreä kortti kannattaa olla mukana. Mikäli autoilet vihreän kortin ulkopuolisiin maihin, maan rajalta on ostettava rajavakuutus kohdemaahan saavuttaessa. Tilaa vihreä kortti täältä.

2. Turvallisuusvälineet

Jauhesammutinta sekä ensiapulaukkua suositellaan auton varusteeksi useissa maissa. Nämä varusteet ovat pakollisia mm. Virossa, Latviassa ja Liettuassa. Matkalle lähtiessäsi sinun kannattaa myös tarkistaa, että autossa on mukana ehjä vararengas, varoituskolmio sekä hinausköysi.

3. Eri maiden erityispiirteet autoilussa

Jos joudut liikennevahinkoon Vihreän kortin alueella ja vahingon aiheuttaa ajoneuvo, jonka kotipaikka on ETA-alueella, sinulla on oikeus hoitaa vahinkoasia Suomessa. Liikennevahinko kuitenkin korvataan pääsääntöisesti sen maan säännösten mukaan, missä vahinko on tapahtunut.

Lisätietoja ulkomailla autoiluun löydät Autoliiton sivuilta. Muistathan tutustua kohdemaan sääntöihin etukäteen, ettei reissussa tule ikäviä yllätyksiä.

Laita muistiin myös hätäpalvelunumero hätätilanteita varten! Asiakkaitamme palvelee vuoden jokaisena päivänä ympärivuorokautinen SOS Internationalin hätäpalvelunumero. Ulkomailta soitettaessa hätäpalvelunumero on +358  800 139 139.