Sitoutunut porukka tekee tulosta – VV-Kuivaus Jyväskylä Oy

VV-Kuivaus Jyväskylä Oy:n toimitusjohtaja Petteri Ruusuvirran äänestä paistaa innostus, kun hän kertaa firman eri vaiheita. ”Kun aloitimme rakennussaneerauksen vuonna 2016, meitä oli vain kolme innokasta omistajaa. Laitoimme itse haalarit päälle, ja ryhdyimme hommiin. Tällä hetkellä meitä on jo yhteensä 25-30 henkilöä töissä, kun mukaan lasketaan niin alihankkijat kuin vuokrahenkilötkin.”

– Liiketoiminnastamme merkittävä osa on puhtaasti remontointia. Kaikki ei siis suinkaan ole vahinkosaneerausta. Toki vahinkosaneeraus on jokaisen toimipisteemme vahva tukijalka, jonka varassa on hyvä seisoa.

Ylivertainen palvelu on kaiken a ja o

VV-Kuivaus Jyväskylä Oy on kohtalaisen pieni yritys. Yrityksen tarinaa on tarkoitus laajentaa pikkuhiljaa. Eri paikkakunnille on syntynyt uusia toimipisteitä, viimeisimpänä Lahteen. ”Olemme kasvaneet koko ajan. Emme kuitenkaan halua kasvaa kasvamisen ilosta, vaan kasvu pitää olla kestävällä pohjalla. Tämän kasvuhurman keskellä pidämme huolta siitä, että teemme hyvää työtä ja saammekin lähes pelkästään mainiota palautetta”, alleviivaa Ruusuvirta.

– Meidän brändimme sekä konseptimme ovat kunnossa ja haluamme vain ja ainoastaan ammattilaisia töihin. Esittelemme sekä rekrytointivaiheessa että perehdytyksessä meidän arvomme, joihin pohjaamme kaiken toimintamme. Kaikkien työntekijöiden odotetaan sitoutuvan niihin. Emme halua, että arvot ovat vain sanahelinää, vaan että niitä noudatetaan aidosti.

Ruusuvirta on tyytyväinen siihen, että firmassa on kunnolla tekemisen meininki. Asiakas on aina ja joka tilanteessa ykkösenä ja keskiössä. ”Haluamme, että jokainen asiakas saa yhtä hyvän palvelun riippumatta siitä, onko työ suuri vai pieni”, painottaa Ruusuvirta.

– Joka päivä ja jokaisessa työssä pitää muistaa lunastaa palvelulupaus. Siitä myös muistutetaan jokaisessa viikkopalaverissamme. Ylivertaisella palvelulla pystymme erottautumaan kilpailijoistamme. Hyvä palvelu ratkaisee.

Tyytyväinen henkilökunta on kannattavan toiminnan tae

VV-Kuivaus Jyväskylä Oy:ssä pidetään henkilöstöstä huolta. ”Kun tietyt asiat tehdään oikein, niin osaavan henkilökunnan pitäminen ei tuota vaikeuksia. Olemme kaikki samassa veneessä. Se, mitä työtä tekee, ei vaikuta. Kaikki ovat ihan yhtä tärkeitä firman palasia ja yhtä arvokkaassa tehtävässä. Onnistumisista palkitaan ja palautetta annetaan – esimerkillä johtaminen on meidän ohjenuoramme”, miettii Ruusuvirta.

– Teetimme jokin aika sitten koko konsernia koskevan henkilöstökyselyn. Lähes poikkeuksetta kaikki olivat antaneet äärimmäisen hyviä arvosanoja. Jopa kyselyn tekijä oli ihmeissään huipputuloksista. Teemme siis jotain oikein!

Miksi yrittäjäksi?

Ruusuvirta on toiminut rakennussaneerausalalla lähes 36 vuotta. ”Välillä olin yrittäjänä vajaat kymmenen vuotta, jonka jälkeen olin johtavassa asemassa suuressa yrityksessä. Veri kuitenkin veti takaisin yrittäjäksi, joten nyt olen jo toisella kierroksella. Ja päivääkään en ole katunut ratkaisuani”, hymyilee Ruusuvirta.

– Oma yritys on mielestäni vähän verrattavissa omaan lapseen. Muidenkin lasten kanssa on kiva toimia, mutta oman lapsen tultua päästäänkin täysin seuraavalle tasolle. On ihanaa kasvattaa omaa yritystä, nähdä sen kehitys ja luoda kasvutarinaa. Kaikesta jää konkreettinen jälki. Olen varma, että siitä jää sellainen perintö, jota voi joskus myöhemmin ylpeydellä katsoa ja miettiä, että olen ollut joskus mukana tuossa toiminnassa.

Ruusuvirta osaa vetää rajan töiden ja vapaa-ajan välille, vaikka yrittäjyydestä nauttiikin. “En todellakaan tee töitä 24/7. Yrittäjyydessä on kuitenkin jotain, joka on selkeästi minun oma juttuni. Porukallahan näitä hommia painetaan, joten tämä ei tosiaankaan ole mikään yhden miehen show”, Ruusuvirta painottaa.

Ei sattumalta Pohjantähden asiakkaana

”Emme ole ihan sattumalta Pohjantähden asiakkaana. Olemme mieluummin pienenä yrityksenä pienemmän yrityksen asiakkaana kuin hukkumassa massaan ison yrityksen asiakkaana. Olemme kokeneet sen hyväksi ratkaisuksi”, pohtii Ruusuvirta.

Ruusuvirran mielestä yhteistyö on sujunut mallikkaasti. Pieniä vahinkojakin on sattunut, mutta vahinkokäsittely on sujunut aina nopeasti ja helposti. ”Tästä on hyvä jatkaa.”

 

 

VV-Kuivaus Jyväskylä Oy

 

Haluamme nostaa yritysasiakkaidemme tarinoita arvoiselleen paikalle. Pohjantähti <3 Yrittäjät kampanjan aikana pääsimme tapaamaan monia mielenkiintoisia yrittäjiä ja tutustumaan heidän yritystoimintaansa. Tutustu muihin asiakastarinoihin täällä.