Hetkellisestä irtiotosta elämän pituiseksi rakkaustarinaksi - Päivin uratarina

Rakkauteni vakuutuksiin alkoi jo 18-vuotiaana, kun pääsin pääkaupunkiseudulle vakuutusyhtiön toimistovirkailijaksi. Halu kehittyä vei kuitenkin opiskelemaan hoitoalaa ja sillä tiellä opiskellen sekä sairaalassa töitä tehden menikin kymmenisen vuotta.

Paluun aiempaan vakuutusyhtiöön piti alun perin olla hetkellinen määräaikainen irtiotto, mutta kokeilusta vakuutusalalla tulikin sitten pysyvämpi ratkaisu.

Lottovoiton sain, kun Pohjantähti haki henkilökorvausasiantuntijaa vuonna 1997. Olin paikkaan enemmän kuin täydellinen, sillä sain nyt yhdistettyä kaksi osaamisaluettani: hoitotieteet ja vakuutukset.

Vuodet sen jälkeen ovat olleet täynnä erilaista opiskelua niin vakuutuksista kuin esimiestehtävistä. Lisäksi olen suorittanut mm. johtamisen erikoisammattitutkinnon. Vuosiin on mahtunut monia projektikoulutuksia ja -malleja, oppimista tariffityöskentelystä, Excelistä sekä määrityksistä ja testauksesta.

Sekä asiakkaat että lukuisien eri alojen asiantuntijamme ovat tulleet tutuiksi. Työnkuvia minulla onkin ollut matkan varalle monta. Äkkiseltään työuralta löytyvät ainakin sellaiset tittelit kuin

  • henkilökorvausasiantuntija
  • henkilövakuutusasiantuntija
  • ryhmänvetäjä
  • osastopäällikkö (henkilökorvauksissa, ajoneuvovakuutuksissa, koti- ja maatilavakuutuksissa ja sisäisissä tukipalveluissa)
  • henkilövastuunvalitsijaprojektipäällikkö
  • henkilövakuutuksien tuotepäällikkö.

Mahdollisuus rakentaa uusia vakuutus- ja korvausratkaisuja sekä tiimien vieminen kohti onnistumista ovat olleet minulle kaikista rakkaimpia ja motivoivimpia tehtäviä. Olen saanut tukea ja ohjata monia työntekijöitä, nähnyt heidän kasvavan ja kehittyvän työssään sekä siirtyvän aina uusiin haasteisiin. Ikuisia ystävyyssuhteita on syntynyt lukemattomia.

Nykyisessä työkuvassani tuotekehityspäällikkönä vastaan koti- ja yritysvakuutusten vapaaehtoisista henkilövakuutuksista sekä eläinvakuutuksista. Tehtäväni on analysoida ja seurata asiakastarpeita ja markkinan kehitystä sekä määritellä asiakkuuksiin liittyvää tietoa.

Esitän kannattavuuden, tehokkuuden ja myyntipotentiaalin kautta perusteltuja tuote-, järjestelmä- ja palveluideoita. Teen paljon projektityötä. Arvioin erilaisten toimintamallien tuottavuutta ja tehokkuutta sekä huomioin verkon ja sähköisten palveluiden kehittämisen. Vastaan myös tuotekohtaisesti kannattavuudesta vastuualueeni osalta ja vuotuisen tariffointiprosessien läpiviennistä.

Johdan tuotteiden käyttöönottoa ja laadin toimintaohjeita yhdessä asiantuntijoiden, markkinointi- ja viestintätiimin sekä kouluttajiemme kanssa.

Aika Pohjantähdessä on kulunut nopeasti ja tänä vuonna tulee täyteen jo 23 vuotta. Vuosiin on mahtunut paljon iloisia, haastavia ja surullisiakin tapahtumia, mutta myös paljon onnistumisia. Olen saanut tukea yhtiöltä, esimiehiltä ja työkavereilta sekä urapolulle että ihmisenä kehittymiseen.

Paikoilleni en vieläkään jää, vaan näen jatkuvasti mahdollisuuksia kehittää itseni ja löytää kenties uusia urapolkuja. Ehtiihän tässä, eläkkeeseen on vielä pitkä aika.