Siirry sisältöön
Oma Pohjantähti
autoilijan näkymä ulos autosta

Ajoneuvoasioiden hoito verkossa

Liikennekäyttöönotto ja liikennekäytöstäpoisto

Jos ajoneuvosi on väliaikaisesti pois liikennekäytöstä, tee liikennekäytöstäpoisto ajoneuvorekisteriin. Voit tehdä ilmoituksen myös  konttorillamme, kirjautumalla Oma Pohjantähteen (Muut palvelut -sivu) tai Traficom.fi-sivustolla Liikennekäytöstäpoisto ja Liikennekäyttöönotto.

Ilmoituksesi perusteella sekä ajoneuvovero että liikennevakuutusmaksu muutetaan perittäväksi vain auton todelliselta käyttöajalta.

Poisto on voimassa toistaiseksi, joten autolla ei saa ajaa enää poistopäivän jälkeen. Voit ottaa auton takaisin käyttöön, kun olet tehnyt ajoneuvorekisteriin ilmoituksen liikennekäyttöönotosta. Liikennekäyttöönotto edellyttää, että ajoneuvon määräaikaiskatsastus on voimassa.

Jos olet valinnut luonnonilmiön, ilkivallan, varkauden, palon ja oikeusturvan osaksi autosi ajoneuvoturvaa, ne ovat voimassa myös liikennekäytöstäpoiston aikana. Törmäys-, eläin-, autopalvelu-, keskeytys- ja lasiriskit eivät kuitenkaan ole voimassa liikennekäytöstäpoiston aikana. Jos ajoneuvosi omistajana on kuitenkin rahoitusyhtiö, tarvitset näiden riskien liikennekäytöstä poistoon omistajan suostumuksen.

Liikennekäytöstäpoiston tekeminen sähköisesti Traficom.fi-sivustolla on edullisempaa kuin henkilöpalvelussa:
• Liikennekäytöstäpoisto sähköisesti 6 €
• Liikennekäytöstäpoisto konttorilla 20 € 31.12.2016 asti ja 18 € 1.1.2017 alkaen
• Liikennekäyttöönotto sähköisesti/konttorilla 0 €

 

Vihreän kortin tilaus (Green Card)

Vihreä kortti on kansainvälinen todistus voimassaolevasta liikennevakuutuksesta. Suositeltavaa on, että otat Vihreän kortin mukaasi aina, kun matkustat Pohjoismaiden ulkopuolelle.

Tilaa vihreä kortti tästä

 

VVH-tunnuksen tilaaminen

Tarvitset ajoneuvojesi vakuutus- ja vahinkohistoriasta todistuksen paperisena, jos olet esimerkiksi muuttamassa ulkomaille ja haluat osoittaa ajohistoriasi ulkomaiselle vakuutusyhtiölle. Voit tilata  VVH-tunnus Liikennevakuutuskeskuksen sivuilta.