Terrori-iskut ja Pohjantähden matkustajavakuutus

Matkatapaturmat ja -sairaudet

Mikäli vakuutettu terrori-iskun yhteydessä vammautuu, sairastuu tai menehtyy, hoitokulut ovat korvattavia matkustaja-, tapaturma- tai sairauskuluvakuutusehtojen mukaisesti. Pyydämme ilmoittamaan vahingosta verkkopalvelussamme.

Matkan odottaminen tai matkalta myöhästyminen

Jos vakuutettu myöhästyy matkalta tai joutuu odottamaan matkalle pääsyä julkiseen liikenteeseen kohdistuvien viranomaistoimenpiteiden tai rikollisen teon vuoksi, voit olla oikeutettu vakuutuskorvaukseen matkustajavakuutuksen ehtojen mukaisesti. Pyydämme ilmoittamaan vahingosta verkkopalvelussa.

Matkan keskeytyminen ja peruuntuminen

Kotivakuutukseen yhteydessä olevan matkustajavakuutuksen ehtojen mukaisesti matkan keskeytymistä tai peruuntumista ei korvata, jos syynä on terrori-isku.
Yritysvakuutuksen yhteydessä olevan matkustajavakuutuksen mukaisesti voit olla oikeutettu vakuutuskorvaukseen matkustajavakuutuksen ehtojen mukaisesti. Pyydämme ilmoittamaan vahingosta verkkopalvelussa.

Jos tarvitset lääkärin apua matkalla ole yhteydessä SOS-Internationalin hälytyskeskukseen (24h) +45 7010 5054 (suomenkielinen palvelunumero).

Lisätietoja Ulkoasiainministeriön verkkosivuilta 

Ulkoasiainministeriö suosittelee matkustusilmoituksen tekemistä ennen ulkomaanmatkaa. Ilmoituksen voit tehdä Ulkoasiainministeriön verkkosivujen kautta.