Pohjantähden yhtiökokous vahvisti vuoden 2016 tilinpäätöksen ja valitsi hallitukseen uuden jäsenen

Kevään varsinainen yhtiökokouksemme pidettiin 11.5.2017 Hämeenlinnassa. Yhtiökokous vahvisti vuoden 2016 tilinpäätöksemme, joka oli n. 4,6 M€ voitollinen. Vuosi oli tulosten valossa onnistunut, maksutulomme kasvoi jälleen alan keskimääräistä reippaammin.

Sekä vakuutus- että sijoitustoiminta tuottivat positiivisen tuloksen. Taseen loppusumma kasvoi 217,4 meuriin. Myös vakavaraisuutemme vahvistui jälleen.

Pohjantähden avainlukuja vuodelta 2016

  • Maksutulo 108,8 M€
  • Maksutulon kasvu 3,5 %
  • Tulos n. 4,6 M€
  • Sijoitusten tuotto käyville arvoille 3,5 %
  • Yhdistetty kulusuhde 96,3 %
  • Taseen loppusumma 217,4 M€
  • Henkilöstömäärä 31.12: 356.

Yhtiökokous päätti nostaa Pohjantähden hallituksen jäsenten määrän kuuteen ja valitsi hallituksen uudeksi jäseneksi palkitun Colossal Orderin toimitusjohtaja Mariina Hallikaisen. Valinnalla haetaan hallitukseen uusia tuulia ja nousevien yritysten näkökulmia pelimaailman osaajalta.

Hallituksessa jatkavat Turun yliopiston professori Luis Alvarez, Hämeenlinnan seurakuntayhtymän talousjohtaja Kai Kauppinen, HAMKin johtaja Seija Mahlamäki-Kultanen, Lammin Säästöpankin toimitusjohtaja Markku Moilanen ja Merimieseläkekassan toimitusjohtaja Kari Välimäki.

Tilintarkastajiksi valittiin Ernst & Young Oy:stä KHT Ulla Nykky ja KHT Pekka Hietala sekä varatilintarkastajiksi KHT Jenni Smedberg ja KHT Timo Eerola.

”Vahinkovakuutusyhtiöt ovat lähes nollakasvun tilanteessa. Toimialalla onkin jo nähty siirtymää jopa uusille toimialoille. Pohjantähdessä olemme keskittyneet perustoiminnan kehittämiseen henkilökohtaista palvelua edelleen korostaen, kanavasta riippumatta, ja se näyttää olleen hyvä valinta. Viime vuonna vahvistimme edustajatoimintaamme ja tänä vuonna kehitämme mm. Asiakaspalvelukeskustamme. Haluamme varmistaa vakuutus- ja korvauspalvelumme saatavuuden ja olla entistä aktiivisemmin myös itse yhteydessä asiakkaisiimme. Kilpailukyvyn varmistaminen myös tuleville vuosille on ensiarvoisen tärkeää”, kertoo toimitusjohtaja Arto Jurttila.

Lue lisää: Vuosikertomus ja henkilöstöraportti 2016