Lumipyryn aiheuttamat viivästymiset lentoliikenteessä ja matkustajavakuutus

Tiistaina alkanut lumipyry on aiheuttanut ongelmia ympäri Suomea, ja ongelmat jatkuvat edelleen. Lentoyhtiö Finnairin mukaan Helsinki-Vantaa ruuhkautui pahoin lumipyryn ja kiitotierajoitteiden takia. Finnair joutui perumaan yli 60 yhdensuuntaista lentoa ja lisäksi useat lennot myöhästelivät. Lentoyhtiö arvio, että lentoliikenteessä on viivästyksiä vielä lähipäivinä.

Matkan odottaminen tai matkalta myöhästyminen

Jos vakuutettu myöhästyy matkalta tai joutuu odottamaan matkalle pääsyä julkiseen liikenteeseen kohdistuneen sääilmiön johdosta, voit olla oikeutettu vakuutuskorvaukseen matkustajavakuutuksen ehtojen mukaisesti. Pyydämme ilmoittamaan vahingosta verkkopalvelussamme Oma Pohjantähdessä.

Matkan keskeytyminen ja peruuntuminen

Koti- ja yritysvakuutuksen yhteydessä olevan matkustajavakuutuksen ehtojen mukaisesti matkan keskeytyminen tai peruuntuminen korvataan pääsääntöisesti silloin, kun kyseessä on terveydentilaan liittyvät syyt. Jos matkan keskeytymisen tai peruuntumisen syy on sääilmiö, eivät kustannukset ole matkustajavakuutuksesta korvattavia.

Tee vahinkoilmoitus Oma Pohjantähdessä  

Pohjantähden asiakaspalvelu (ma-pe) klo 8-20 p. 020 763 4010 

Jos tarvitset apua ulkomaan matkalla ole yhteydessä SOS-Internationalin hälytyskeskukseen (24h) +45 7010 5054 (suomenkielinen palvelunumero).