Heijastin pimeään vuodenaikaan on #Loistojuttu!

Syksyn pimeissä illoissa heijastin on jalankulkijan ja pyöräilijän ehdoton varuste. Liikenneturvan mukaan lähivaloilla ajava autoilija havaitsee ilman heijastinta kulkevan henkilön vasta noin 50 metrin päästä, mutta jalankulkijan heijastimen voi nähdä jo 350 metrin etäisyydeltä. Auton ratissa istuvalle jää näin jopa seitsemän kertaa enemmän aikaa reagoida jalankulkijaan.

Varsinkin ensimmäisiä kertoja ilman vanhempiaan liikenteessä oleville ekaluokkalaisille on hyvä korostaa heijastimen tärkeyttä. ”Heijastimen käyttöä voi opetella esimerkiksi havainnollistamalla leikin kautta, miten pimeässä liikkuva lapsi erottuu ilman heijastinta ja heijastimen kanssa. ”, Pohjantähden riskienhallinnan päällikkö Erkka Holopainen ehdottaa. Heijastin on helppo tapa lisätä omaa näkyvyyttä ja erilaiset heijastimet eivät ole toisiaan poissulkevia, vaan toisiaan täydentäviä. ”Vaikka lasten ulkovaatteissa on usein valmiiksi heijastavia pintoja, kannattaa lapsella olla lisäksi ainakin polven korkeudella roikkuva heijastin, jousiheijastimet käsivarsissa tai heijastinliivi”, Holopainen neuvoo.

Pohjantähden #loistojuttu– kampanja kannustaa ekaluokkalaisia heijastimen käyttöön

Sunnuntaina 1.10. vietetään valtakunnallista heijastinpäivää, jonka kunniaksi Pohjantähti haastaa Suomen ekaluokkalaiset #loistojuttu-kilpailuun. ”Kampanjan avulla haluamme aktivoida ekaluokkalaisten vanhempia ja opettajia ottamaan tärkeän liikenneturvallisuutta lisäävän asian puheeksi lasten kanssa ja vaikkapa oppitunnin aiheeksi. Heijastimen käytössä aikuiset toimivat lapsille tärkeinä roolimalleina”, Holopainen avaa kampanjan tavoitteita.

Kampanjaohjeet

Miten sinä näyt pimeässä? #loistojuttu-kampanja on suunnattu koko Suomen ekaluokkalaisille, heidän opettajilleen ja vanhemmilleen. Tavoitteena on saada luokat toimimaan yhdessä ja ideoimaan uusia tapoja näkyä pimeässä.

Lähettäkää keksimästänne tavasta havainnollistava kuva tai video osoitteeseen markkinointi@pohjantahti.fi ja olette mukana kilpailussa, jossa voi voittaa suloiset nalleheijastimet koko luokalle. Muista liittää viestiin mukaan yhteyshenkilön yhteystiedot (nimi, puhelinnumero, koulun nimi ja paikkakunta). Kilpailuaikaa on 27.10.2017 asti. Ilmoitamme voittajille henkilökohtaisesti.