Balin tulivuoren purkaus ja matkustajavakuutus

Tulivuori Agung purkautuu Indonesian Balilla. Agung on päästänyt sisuksistaan useita tuhkapurkauksia, joiden vuoksi useita lentoja on joudutu perumaan, myöhentämään tai lentoreittejä muuttamaan. Pohjantähden matkustajavakuutus korvaa luonnonmullistuksen ja sääilmiön aiheuttamia kustannuksia seuraavasti:

Matkatapaturmat ja -sairaudet

Mikäli vakuutettu sääilmiön tai luonnonmullistuksen yhteydessä vammautuu, sairastuu tai menehtyy, hoitokulut ovat korvattavia matkustaja-, tapaturma- tai sairauskuluvakuutusehtojen mukaisesti. Pyydämme ilmoittamaan vahingosta verkkopalvelussamme.

Matkan odottaminen tai matkalta myöhästyminen

Jos vakuutettu myöhästyy matkalta tai joutuu odottamaan matkalle pääsyä julkiseen liikenteeseen kohdistuneen sääilmiön tai luonnonmullistuksen vuoksi, voit olla oikeutettu vakuutuskorvaukseen matkustajavakuutuksen ehtojen mukaisesti. Pyydämme ilmoittamaan vahingosta verkkopalvelussa.

Matkan keskeytyminen ja peruuntuminen

Kotivakuutuksen yhteydessä olevan matkustajavakuutuksen ehtojen mukaisesti matkan keskeytyminen tai peruuntuminen korvataan pääsääntöisesti silloin, kun kyseessä on terveydentilaan liittyvät syyt. Jos matkan keskeytymisen tai peruuntumisen syy on sääilmiö tai luonnonmullistus, eivät kustannukset ole matkustajavakuutuksesta korvattavia.

Yritysvakuutuksen yhteydessä olevan matkustajavakuutuksen ehtojen mukaisesti voit olla oikeutettu korvaukseen mikäli kyseessä on matkan keskeytyminen. Pyydämme ilmoittamaan vahingosta verkkopalvelussa.

Tee vahinkoilmoitus Oma Pohjantähdessä  

Jos tarvitset lääkärin apua matkalla ole yhteydessä SOS-Internationalin hälytyskeskukseen (24h) +45 7010 5054 (suomenkielinen palvelunumero).

Lisätietoja Ulkoasiainministeriön verkkosivuilta 

Ulkoasiainministeriö suosittelee matkustusilmoituksen tekemistä ennen ulkomaanmatkaa. Ilmoituksen voit tehdä Ulkoasiainministeriön verkkosivujen kautta.