Vahinkoilmoitukset

Alla olevasta taulukosta löydät sähköisesti verkossa ilmoitettavat ja tietokoneella täytettävät ja tulostettavat vahinkoilmoitukset.

Vahinkoilmoituslomakkeita saat myös kaikista toimipisteistämme. Vahinkoilmoitukset voit lähettää Pohjantähteen postitse ilman postimaksua käyttämällä taulukon alla olevaa vastauslähetysosoitetta. Voit myös tulostaa vastauslähetyskuoren tästä (pdf).

Kun täytät vahinkoilmoitusta, varaa esille kaikki vahinkoon liittyvät tositteet, kuitit ja asiakirjat. Näin vahinkoilmoituksen täyttäminen sujuu helposti.

Täytä korvaushakemus huolellisesti, muista myös allekirjoitus. Huolellisesti täytetty hakemus liitteineen nopeuttaa aina vahingon käsittelyä ja korvauksen maksamista.

Mikäli tarvitsemme lisätietoja, otamme sinuun yhteyttä. Muistathan laittaa korvaushakemukseen puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi, jotta tavoitamme sinut tarvittaessa.

Sähköinen verkkopalvelu on poissa käytöstä verkkopalvelun varmistustöiden vuoksi

pe klo 21.00 – la klo 7.00
la klo 24.00 – su klo 7.00

Jos sinulla on kysyttyvää vahinkoasioista, soita palvelunumeroomme 020 763 4010 (ma–pe klo 8–20).

Sähköiset vahinkoilmoitukset Tulostettavat vahinkoilmoitukset PDF-muodossa
AJONEUVOVAHINGOT/ KULJETUSVAHINGOT
AJONEUVOVAHINGOT/ KULJETUSVAHINGOT
HENKILÖVAHINGOT
HENKILÖVAHINGOT
MATKATAVARAVAHINGOT
MATKATAVARAVAHINGOT
OMAISUUSVAHINGOT
OMAISUUSVAHINGOT
ELÄINVAHINGOT
METSÄVAHINGOT
OIKEUSTURVAVAHINGOT
VASTUUVAHINGOT

Vastauslähetysosoite

Pohjantähti Keskinäinen Vakuutusyhtiö
Pääkonttori

Info: 000
Tunnus: 5001665
00003 VASTAUSLÄHETYS

Maksamme postimaksun puolestasi, kun käytät vastauslähetysosoitetta.

Laitevaatimukset

Tulostettavat lomakkeet ovat pdf-tiedostomuodossa ja ne toimivat Adobe Reader-ohjelman versiolla 6 tai sitä uudemmilla. Jos käytössäsi ei ole tätä ohjelmaa tai jos sinulla on jokin aikaisempi versio, voit hakea ilmaiseksi Adobe Reader -ohjelman oheisesta linkistä pystyäksesi lukemaan ja tulostamaan pdf-lomakkeita. Lomakkeen voi täyttää suoraan lomakepohjaan ja tulostaa. Lomakkeet voi myös tallentaa.

Huom. jos et pysty täyttämään lomakkeita, muuta Adobe Readerin (9-versio) asetuksia seuraavasti:

Valitse Muokkaa (Edit) – Oletusarvot (Preferences) ja sieltä kohta Dokumentit (Documents). Valitse sitten PDF/A-näkymätila (PDF/A View Mode) -kohtaan kentän ”Tarkastele dokumentteja PDF/A-tilassa” (View documents in PDF/A mode) arvoksi ”Ei koskaan” (Never) ja klikkaa OK.

Huomaa, että tulostettavat lomakkeet ovat kaksisivuisia, paitsi metsävahinko ja vahinkoluettelo, jotka ovat yksisivuisia.

Vakuutusalan vahinkorekisteri

Pohjantähti luovuttaa tietoja sille ilmoitetuista vahingoista vakuutusalan yhteiseen tietojärjestelmään. Korvaushakemusten käsittelyn yhteydessä tarkistetaan, mitä vahinkoja muille vakuutuslaitoksille on ilmoitettu. Tietoja käytetään tietosuojalautakunnan asettamien lupaehtojen mukaisesti ainoastaan vakuutusyhtiöihin ja -yhdistyksiin kohdistuvan rikollisuuden ehkäisemiseen ja paljastamiseen.